Αν δεν μπορείς να μου δώσεις αγάπη, θα μου δώσω εγώ

LoveYourself-IMG_7157

Ύστερα από μια απώλεια, μια πίκρα, μια ήττα, νιώθεις ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω και ότι θα μείνεις για πάντα στάσιμος, ακόμη κι αν περπατάς ή τρέχεις. Αυτό, όμως, είναι μέγα λάθος, διότι όλα αυτά θα είναι πραγματικά η “ανάσταση” σου. Μετά, θα νιώσεις ότι ξανά γεννιέσαι, θα νιώσεις άλλος άνθρωπος. Ένας καινούριος, δυνατότερος αλλά και καλύτερος άνθρωπος. 

Η αλήθεια είναι πως από τα εφηβικά μας μόλις χρόνια αναζητάμε την αγάπη. Την αληθινή αγάπη. Μπορείς όμως σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία να βρεις αυτό που αναζητάς από ένα συνομήλικο άτομο; Τώρα θα μου πεις: «Μα γιατί να μη γίνεται; Η αγάπη δε διδάσκεται. Η αγάπη δεν έχει ηλικία». Και θα σου πω ότι έχεις μεγάλο δίκιο. Όμως, σε αυτήν, το μυαλό σκέφτεται πιο παιδικά, όχι τόσο σοβαρά. Βέβαια, πολλοί είναι και οι ενήλικες που συνεχίζουν να σκέφτονται “παιδικά” διότι δε θέλουν να μεγαλώσουν ποτέ και δε θέλουν να πάρουν σοβαρά τις ευθύνες που χρειάζεται. 

«So what? Θες να μου πεις ότι δε θα βρω ποτέ την αληθινή αγάπη;», θα με ρωτήσεις τώρα. Όχι, δε θέλω να σου πω αυτό. Εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις, αυτό που θέλεις. Ίσως να μην το βρεις και ποτέ, who knows? Ήταν λίγες οι φορές που άκουσες λόγια, λόγια, λόγια, πολλά λόγια και στο τέλος δεν είδες στην πράξη να γίνεται τίποτα από αυτά; 

Στην τελική, γιατί να περιμένεις να σου δώσει κάποιος άλλος αγάπη από την στιγμή που μπορείς να δώσεις εσύ στον εαυτό σου; Γιατί να κλαις περιμένοντας κάποιον να σ’ αγαπήσει; Αν σου περισσεύει λίγη αγάπη, καλά θα κάνεις να τη δώσεις σε σένα. Μην περιμένεις τίποτα και από κανέναν. 

Κάτσε μπροστά από τον καθρέφτη και πες: «Εγώ θα σταθώ δίπλα σου, θα σε φροντίζω και θα σε αγαπάω. Χωρίς εσένα είμαι ένα τίποτα». Βάλε για μια φορά τον εαυτό σου στο πρώτο σκαλί και όχι στο τελευταίο. Εξάλλου, όταν έβαζες τους άλλους τι κατάλαβες;

– ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ (Fragiskos Aggelos Vidalis)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s