Δέκα λόγοι που οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι (ίσως) πιο «δυνατές»

apostasi

Είμαι αναμφισβήτητα από τα άτομα που ό,τι κοροϊδεύουν, στην πορεία τα κάνουν και οι ίδιοι. Βέβαια, το θέμα “σχέση εξ αποστάσεως” δεν το κορόιδεψα ποτέ μου, απλά πριν λίγα χρόνια ήμουν αρκετά αρνητικός με την όλη ιδέα.

Ωστόσο, σε μία περίοδο της ζωής μου το δοκίμασα και αυτό. Βέβαια, η “σχέση” αυτή που “προσπάθησα” να κάνω τελείωσε πριν καλά-καλά αρχίσει, όμως γι’ αυτό δεν έφταιγε η απόσταση αλλά το μυαλό που κουβαλάνε μερικοί άνθρωποι. Αν βρεθεί στον δρόμο σου το κατάλληλο άτομο, απλά δεν σε ενδιαφέρει ποια θάλασσα ή ποιοι δρόμοι σας χωρίζουν.

Anyway, επειδή δεν θέλω να περιαυτολογώ, θα σας πω τους λόγους που μία σχέση εξ αποστάσεως είναι (ίσως) πιο δυνατή από τις άλλες, τις “κανονικές” όπως λένε κάποιοι, σχέσεις.

1. Πιο συχνή επικοινωνία

Σε όλα τα ζευγάρια υπάρχει η επικοινωνία. Εκείνο το καθημερινό “καλημέρα”, το “καληνύχτα”. Στα ζευγάρια που διατηρούν μία σχέση εξ αποστάσεως όμως υπάρχει ακόμα πιο συχνή επικοινωνία, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, διότι με αυτόν τον τρόπο νιώθεις κοντά σου το άλλο σου μισό, ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται μακριά.

2. Φουντώνει το πάθος

Στις σχέσεις εξ αποστάσεως το πάθος φουντώνει πιο γρήγορα απ’ ότι σε μία σχέση που βλέπεις τον/την αγαπημένο/νη σου σε καθημερινή βάση. Κι αυτό συμβαίνει διότι οι φαντασιώσεις που κάνει το ζευγάρι είναι τρομερά “δυνατές”.

3. Θέλεις να τον/την βλέπεις συνέχεια

Το να θέλεις να βλέπεις συνέχεια το ταίρι σου είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Προφανώς αυτό συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια, όμως σε εκείνους που έχουν μία σχέση εξ αποστάσεως συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

4. Καταλαβαίνεις την αξία του/της

Καλώς ή κακώς, μόνο όταν δεν έχεις τον άλλον συνεχώς δίπλα σου μπορείς να καταλάβεις την αξία του.

5. Δεν βαριέσαι εύκολα

Ωστόσο, τότε είναι πιο δύσκολο να “βαρεθείς” τον άλλον. Όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν άτομα που βαριούνται ανθρώπους αλλά και καταστάσεις πολύ εύκολα.

6. Ανταλλάσσετε δώρα και γράμματα μέσω του ταχυδρομείου

Είναι λογικό τα ζευγάρια εξ αποστάσεως να μην μπορούν να μοιραστούν πολλές προσωπικές στιγμές τετ α τετ. Για τον λόγο αυτό στέλνουν ο ένας στον άλλον δωράκια και γράμματα με λόγια αγάπης ταχυδρομικώς, το οποίο είναι τόσο γλυκό που με κάνει να θέλω να κλάψω.

7. Εφευρίσκεις πράγματα που μπορείτε να κάνετε δίχως να είστε μαζί

Ξέρατε ότι μπορείτε να δείτε ταινία με κάποιον μέσω Skype; Εγώ ομολογώ πως δεν το ήξερα και η ιδέα αυτή με ξετρέλανε. Μάλιστα, υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορεί να εφεύρει κάποιος για να παίξει μαζί με το ταίρι του, ενώ δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

8. Εκπλήξεις

Αν βρισκόσουν σε μία σχέση εξ αποστάσεως και ξαφνικά σου ερχόταν ένα μήνυμα στο κινητό που θα έλεγε: “Είμαι κάτω από το σπίτι σου, κατέβα”, δεν θα ήταν η ωραιότερη έκπληξη που σου έχει κάνει ποτέ κάποιος; Για μένα, σίγουρα θα ήταν.

9. Όνειρα

Σύμφωνα με έρευνες, τα ζευγάρια που διατηρούν μία σχέση εξ αποστάσεως, κάνουν περισσότερα όνειρα για το μέλλον απ’ ότι ένα “συνηθισμένο” ζευγάρι. Αυτό, φυσικά, είναι πολύ ωραίο διότι πρέπει να κάνουμε όνειρα, ακόμα κι αν αυτά μετατραπούν μία μέρα σε “εφιάλτη”.

10. Ταξίδια

Αν έχεις μία σχέση εξ αποστάσεως και είσαι λάτρης των ταξιδιών, τότε σίγουρα είναι η καλύτερη σου. Όχι μόνο μπορείτε να επισκέπτεστε σταδιακά ο ένας τον άλλον, αλλά μπορείτε κάποιες φορές να κανονίζετε να βρίσκεστε κάπου ενδιάμεσα, κάνοντας μίνι “διακοπές αγάπης”. Τι γλυκό

Αυτοί ήταν λοιπόν οι λόγοι που για εμένα προσωπικά οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι (ίσως) πιο “δυνατές”.

Στο κάτω-κάτω, υπάρχουν άνθρωποι που μένουν στην ίδια πόλη και η απόσταση μεταξύ τους είναι περισσότερη από εκείνη των ζευγαριών εξ αποστάσεως. 🙂

– ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ (Fragiskos Aggelos Vidalis)

Διαβάστε ακόμα:

Summer lover: Επτά λόγοι που πρέπει να ερωτευτώ το καλοκαίρι 

Έξι λόγοι που μισώ τους πρώην των πρώην μου

Διαδικτυακό καμάκι: Πέντε λόγοι που ένα «Like» μπορεί να σημαίνει «Σε γουστάρω»

 Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s