Δεν γίνομαι η καβάτζα κανενός

trustnobitch

“Σε θέλω, αλλά δεν ξέρω και τι θέλω”, είναι η φράση που βγαίνει μονίμως από το στόμα ενός κυκλοθυμικού ατόμου, το οποίο δεν θέλει να σε χάσει από την ζωή του, αλλά δεν σε θέλει και 100% μέσα σε αυτή. Όμως, θα κάνει τα πάντα για να σε κρατήσει έστω και για μία ημέρα, κάνοντας σε να πιστέψεις ότι έχει όνειρα τα οποία θέλει να τα υλοποιήσει μαζί σου και ύστερα θα σου πει: “Δεν μου βγαίνει τελικά” ή “Κατάλαβα ότι έχω αισθήματα ακόμα για τον πρώην μου” ή “Γνώρισα κάποιον που μου αρέσει πολύ και θέλω να προσπαθήσω να κάνω κάτι παραπάνω μαζί του” ή δεν θα σου πει απολύτως τίποτα και απλά θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. 

Ένα, ΕΝΑ άτομο να σου πει: “Δεν τρελάθηκα και ποτέ για σένα αλλά δεν είχα και κάτι καλύτερο να κάνω, οπότε σου έδειχνα έτσι λίγο ενδιαφέρον για να σε έχω καβάτζα”, υπάρχει; Δεν υπάρχει. 

Το αστείο βέβαια είναι ότι στο τέλος θέλει να βγει και από πάνω, γιατί ποιος θέλει πλέον στις μέρες μας να φαίνεται κακός; Κανένας. Έτσι, σου πετάει την ατάκα: “Απομακρυνθήκαμε γιατί το ‘θελες εσύ”. Ναι ναι, το ‘θελες εσύ γιατί “απαίτησες” να σου πει τι ακριβώς θέλει από σένα, για να ξέρεις κι εσύ τι να κάνεις. Θα σου πει κι όλας ότι εσύ δεν ξέρεις τι θέλεις, έτσι για να νιώσει εκείνος καλύτερα με τον εαυτό του. Μπορεί να σε αποκαλέσει και ανώριμο έτσι επειδή οι “ώριμοι” πολλά ξέρουν, αλλά λίγα κάνουν. Νιώθει άραγε όμως καλύτερα με τον εαυτό του που ξέρει ότι κοροϊδεύει τον ίδιο αλλά και εσένα;

Στην τελική γιατί καθόμαστε και ακούμε μία-μία τις λέξεις των άλλων εφόσον γνωρίζουμε ότι καμία από αυτές δεν είναι αληθινές; Γιατί πιστεύουμε εξ αρχής τους ανθρώπους που φαίνονται ότι είναι ψεύτικοι μέχρι αηδίας; Γιατί δεν γεννηθήκαμε με ενσωματωμένο μαλακοδιώχτη ο οποίος μόλις νιώσουμε το παραμικρό για ένα λάθος άτομο θα χτυπήσει και θα απομακρυνθούμε; 

Και στο τέλος, αφού παύεις να είσαι η καβάτζα του και αρχίζει να το καταλαβαίνει, σου λέει όλα τα αρνητικά του έρωτα, τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει με τίποτα να ερωτευτείς, τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κάνεις σχέση, λες και εκείνος δεν θα κάνει. Λες και εκείνος δεν θέλει να ερωτευτεί. Λες και εκείνος δεν περιμένει να ξανά ζεσταθεί μία σχέση η οποία έχει παγώσει, ασχέτως αν έξω έχει 40 βαθμούς. 

Αν πρέπει να γίνω κάτι για κάποιον, σίγουρα αυτό το κάτι δεν θα ονομάζεται “καβάτζα”. Δεν γίνομαι η καβάτζα κανενός. Αν θες λοιπόν να είμαι η καβάτζα σου, σίγουρα θα γίνω ο χειρότερός σου εφιάλτης, στον οποίο όσο και να θες να ξυπνήσεις για να πάψεις να τον βλέπεις, άλλο τόσο θα σε αφήνω να κοιμάσαι.

– ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ (Fragiskos Aggelos Vidalis)

Διαβάστε ακόμα:

Ζητώ συγγνώμη στον εαυτό μου που τον πληγώνω για λάθους ανθρώπους 

Καλοκαιρινά νεύρα: Οκτώ λόγοι για να τα σπάσεις ΟΛΑ αν σε τσιτώσει επίτηδες

Έξι λόγοι που μισώ τους πρώην των πρώην μου

 Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s