Είμαι η ευκαιρία που έχασες

iefkeriapouexases

Εμείς. Μαζί. Δύο τόσο μικρές λέξεις με μία τόσο μεγάλη σημασία. Δύο λέξεις που μας κυνηγάνε σε όλη μας τη ζωή.  Δύο λέξεις που κυνηγάμε εμείς σε όλη μας τη ζωή. Μα όσο και να τις κυνηγάμε δεν μπορούμε πάντα να τις “πιάσουμε”. Μερικές φορές είναι ακατόρθωτο, γιατί το “μαζί” δεν μπορεί να “ζήσει” αν το θέλει μόνο ένας. Γιατί το “εμείς” δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δύο άνθρωποι δεν θέλουν να γίνουν ένα.

Όμως, αυτή είναι η ιστορία της ζωής μας. Αυτή είναι η μοίρα μας. Να κυνηγάμε ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να γίνουν οι σκιές κάποιων άλλων. Κάποιων άλλων που κρύβονται πίσω από τη δική τους τη σκιά και δεν γουστάρουν τη σκιά του άλλου.

Και κάπως έτσι μετατρεπόμαστε κι εμείς σε εκείνες τις σκιές. Σε εκείνες τις σκιές που προσπαθούν να “κουμπώσουν” στη σκιά κάποιου που δεν της το επιτρέπει. Στη σκιά που κάποτε μας έλεγε καθημερινά καλημέρα. Όμως με τον καιρό, η καλημέρα έγινε καληνύχτα και η καληνύχτα έγινε αντίο. Και ξαφνικά όλες οι μέρες της εβδομάδας μοιάζουν Δευτέρες. Μοιάζουν στην χειρότερη ημέρα της εβδομάδας.

Και παρ’ όλο που μπορεί τα “θέλω” μας με εκείνο το άτομο να είναι τα ίδια. Παρ’ όλο που μπορεί να αναζητάμε τα ίδια πράγματα στη ζωή. Παρ’ όλο που μπορεί και οι δύο να ψάχνουμε μανιωδώς το άλλο μας μισό και αυτό το μισό να το βλέπουμε μέσα σε λάθος μάτια. Παρ’ όλο που μπορεί να είμαστε οι ευκαιρίες που έψαχναν για χρόνια, μας χάνουν. Μας χάνουν γιατί μερικοί άνθρωποι δεν έχουν το θάρρος να κυνηγήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Μερικοί άνθρωποι έχουν μόνο το θάρρος να κυνηγήσουν πόκεμον.

– ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ (Fragiskos Aggelos Vidalis)

Διαβάστε ακόμα:

Δεν γίνομαι η καβάτζα κανενός

Ζητώ συγγνώμη στον εαυτό μου που τον πληγώνω για λάθους ανθρώπους 

Ποτέ ξανά: Έξι λόγοι για να μην γυρίσετε στους πρώην σας

 Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s