Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Έξι λόγοι που οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ

valentinesday

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι στις 14 Φλεβάρη και εορτάζεται από πολλές χώρες σ’ όλο τον κόσμο.

Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα, όταν άκμαζε η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα. Εγώ θα έλεγα του υποτασικού έρωτα αλλά anyway…

Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα, ευχητήριες κάρτες και άλλα τέτοια γλυκούλικα πράγματα. ΝΟΤ.

Την γιορτή αυτή λοιπόν μερικοί την γιορτάζουν, μερικοί την απεχθάνονται και άλλοι είναι απλώς αδιάφοροι. Για μένα, προσωπικά, είναι μια καθαρά εμπορική γιορτή διότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα είμαι single. Μήπως να το δω και θετικά γιατί κάνω οικονομία; Just sayin’.

Άλλοι τέτοιες μέρες γράφουν στο Facebook: “Fuck love, give me diamonds”. Εδώ αγάπη μου δεν μας δίνουν ένα κεχριμπάρι, διαμάντια ονειρεύεσαι; Άλλοι πάλι γράφουν: “I don’t need Valentine, I need Valentino”. Αχά. Valentino χρειάζεσαι αλλά από τα Bershka σε βλέπω να ψωνίζεις μόνο. Oops!

Τέλος πάντων, επειδή τα λόγια είναι φτώχεια και τα νεύρα μου τσατάλια, θα σας πω τους λόγους που οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

1. Από την στιγμή που έχουν περάσει αρκετά ταίρια από την ζωή σου και καταλαβαίνεις ότι όλα ήταν το ίδιο, παύεις να πιστεύεις σε Βαλεντίνους και Βαλεντίνες. Βέβαια, δεν παύεις να πιστεύεις και στον έρωτα, διότι ως γνωστόν το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Τώρα αν γίνει στα πενήντα μας, δεν ξέρω.

2. Γιατί κάποιος να γιορτάσει τον έρωτα του αυτή τη συγκεκριμένη μέρα; Συγγνώμη βρε dude αλλά πρέπει να γιορτάζεις καθημερινά εφόσον είσαι με το άτομο που αγαπάς. Ρώτα κι εμάς που διατηρούμε χρόνια σχέση με την Βαλεριάνα.

3. Στις 14 Φεβρουαρίου όλοι τρέχουν στα περίπτερα και αγοράζουν σοκολάτες στο άλλο τους μισό. Ε είστε με τα καλά σας; Εμένα σοκολάτες θα μου αγοράζετε και στις 14 Μαρτίου και στις 14 Απριλίου και κάθε μέρα. Να ‘ναι καλά γι’ αυτό η μαμά μου και οι σοκολάτες του Lidl. Ευχαριστώ μανούλα μου γλυκιά!

4. Τέτοια μέρα αντικρίζω παντού καρδούλες, πράγμα που με κάνει να νιώθω ότι βλέπω την Meredith και τον George στο Greys Anatomy να κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Όσο και να μην με πειράζει όμως το αίμα, μια ζαλάδα την νιώθω η αλήθεια είναι.

5. Δεν ταιριάζει ο έρωτας στους αισθηματίες, το είπε και η Βανδή. Όσο συναισθηματικό άτομο κι αν είμαι, όσο κι αν τρελαίνομαι να βλέπω αισθηματικές ταινίες ρίχνοντας μαύρο δάκρυ, πάλι με τον σκύλο μου κοιμάμαι αγκαλιά. So, who’s my Valentine?

6. Γιατί βρε παιδιά μας το είπε και η Άντζελα Δημητρίου. Οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ. Κι αφού το είπε η Λαίδη, εμείς γιατί να φέρουμε αντίρρηση;

Λοιπόν, του Αγίου Μπακουρίνου πότε πέφτει;

– ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ (Fragiskos Aggelos Vidalis)

Διαβάστε ακόμα:

Ποτέ ξανά: Έξι λόγοι για να μην γυρίσετε στον πρώην σας 

Ακολούθησε τα όνειρα σου πριν γίνουν εφιάλτες 

Έξι λόγοι που δεν θα σας ψάξει κανείς αν σβήσετε το Facebook σας για λίγες μόνο ημέρες

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s