Θα με χάσεις και θα κλαις αφού δεν ξέρεις τι θες

thamexaseiskaithaklais

Πολλές φορές συναντάμε στη ζωή μας ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θέλουν. Ανθρώπους που δεν είναι σίγουροι για το πως ακριβώς μας βλέπουν. Μας βλέπουν ως φίλο τους; Μας βλέπουν ως εχθρό τους; Μας βλέπουν ως εραστή τους; Το σίγουρο είναι ότι εγώ δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτά τα ερωτήματα, γιατί αυτό πρέπει να το κάνει κάποιος άλλος, ασχέτως αν δεν μπορεί.

Έχω βρεθεί αρκετές φορές σε εκείνη τη θέση, την άβολη θέση που απλά κάθεσαι και περιμένεις εκείνη τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσει και θα σου πει τελικά το πως ακριβώς σε βλέπει. Βέβαια, μερικές φορές δεν το λένε και με απόλυτη σιγουριά. Από την άλλη, άλλες φορές σιωπούν, δίνοντας σου έτσι μια διαφορετική απάντηση στο ερώτημα που σε βασάνιζε κατά καιρούς. Κι αυτή είναι σίγουρα η χειρότερη απάντηση.

Αυτοί που δεν ξέρουν τι θέλουν ονομάζονται αναποφάσιστοι. Ορισμένοι τους αποκαλούν και μαλάκες. Whatever… Ωστόσο, υπάρχουν και τα άτομα που σήμερα σε βλέπουν ερωτικά και αύριο φιλικά. Άτομα για τα οποία η Katy Perry είχε γράψει το 2008 μία από τις μεγαλύτερες της επιτυχίες με τίτλο “Hot ‘n’ Cold”. Και πραγματικά ο κάθε στίχος αυτού του τραγουδιού αντικατοπτρίζει τα αναποφάσιστα άτομα που μπαίνουν στη ζωή μας, ειδικά ο στίχος: “Αλλάζεις γνώμη όπως ένα κορίτσι αλλάζει ρούχα“. Και ξέρετε πόσο συχνά αλλάζει ρούχα μια κοπέλα. Πόση ώρα κάνει για να σκεφτεί τι να φορέσει. Πόσες φορές αλλάζει μέχρι να καταλήξει στο συνολάκι που θα της αρέσει περισσότερο.

Και τελικά τι είμαστε για τους αναποφάσιστους ανθρώπους; Μία μπλούζα που θα την φορέσουν δοκιμαστικά για ένα μήνα και αν δουν στην πορεία πως δεν τους αρέσει τελικά τόσο πολύ, θα την πετάξουν; Μήπως αυτό είμαστε για εκείνους; “Φορεμένα ρούχα” που δεν χρειάζονται στην ντουλάπα τους; Που δεν ταιριάζουν στην γκαρνταρόμπα τους;

Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους αναποφάσιστους, να τους διώξουμε από την ζωή μας. Στην τελική, μπορεί έτσι να χάσουμε ένα άτομο που θα θέλαμε απεγνωσμένα να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ένα άτομο που μας άρεσε πολύ, όμως εμείς θα βρούμε κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, αυτό που πραγματικά θέλουμε. Οι αναποφάσιστοι θα πρέπει να λυπούνται, γιατί δεν θα βρουν ποτέ αυτό που θέλουν. Γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν τι θέλουνε.

– ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ (Fragiskos Aggelos Vidalis)

Διαβάστε ακόμα:


Oops…! He did it again: Τι κάνεις όταν το άτομο που γουστάρεις σε στέλνει στο friend zone

Δεν μπορούν να κάνουν σχέση με εμάς αλλά μπορούν με άλλους

Ένα χειροκρότημα στον μαλάκα μας

 Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s